Overzicht vanAPI koppelingen

API koppelingen


API-koppelingen winnen aan populariteit omdat ze bedrijven helpen om efficiënter te werken, de productiviteit te verhogen en kosten te besparen door het voorkomen van menselijke fouten. Enkele populaire API-koppelingen zijn die tussen een e-commerceplatform en een boekhoudsysteem om bestellingen automatisch te verwerken, of tussen een CRM en advertentieplatforms om marketingcampagnes te optimaliseren. Hieronder vindt u een overzicht van populaire API's.

 1. 3CX
 2. ABN AMRO
 3. ActiveCampaign
 4. ADP
 5. Adyen
 6. AFAS
 7. Amazon
 8. ASN Bank
 9. BambooHR
 10. Bol.com
 11. Booking Experts
 12. Braintree
 13. Buckaroo
 14. Bunq
 15. CardGate
 16. CCVshop
 17. Channable
 18. Checkout.com
 19. DHL
 20. e-Boekhouden
 21. Exact Online
 22. Exact Synergy
 23. EyeStore
 24. Facebook
 25. Ficsus
 26. Flora@Home
 27. Freshdesk
 28. GoedGepickt
 29. Google Pay
 30. Greenhouse
 31. HubSpot
 32. InformerOnline
 33. ING
 34. Ingenico
 35. King Software
 36. Kiyoh
 37. KNAB
 38. Lightspeed
 39. Magento
 40. MailChimp
 41. Maxxton
 42. Microsoft Dynamics
 43. Minox
 44. Mollie
 45. Monday.com
 46. Moneybird
 47. Moneyou
 48. Monzo
 49. MultiSafepay
 50. N26
 51. Namely
 52. Oracle HCM Cloud
 53. Pay.nl
 54. Payconiq
 55. PayPal
 56. Payvision
 57. Peppol
 58. PostNL
 59. Power BI
 60. PrestaShop
 61. Qenner
 62. Quickbooks
 63. Rabobank
 64. Reeleezee
 65. Revolut
 66. Salesforce
 67. Sequoiasoft
 68. Shopify
 69. SnelStart
 70. SNS Bank
 71. Spotler
 72. Starling Bank
 73. Stripe
 74. Triodos Bank
 75. Twinfield
 76. Unit4
 77. Van Lanschot
 78. Visma
 79. Wefact
 80. Wise
 81. WooCommerce
 82. Workday
 83. WorldPay
 84. Zendesk Sell
 85. Zettle
 86. Zoho

APIconnect: jouw partner in API-integratie


Bij APIconnect hebben we uitgebreide ervaring in het werken met diverse API's en het ontwikkelen van softwareapplicaties die gebruikmaken van deze technologieën. Onze expertise strekt zich uit tot verschillende programmeertalen en platforms, waardoor we onze klanten kunnen ondersteunen bij het creëren van krachtige, flexibele en veilige applicaties. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op

Efficiënter werken met API-koppelingen


Er was eens een logistiek bedrijf dat veel administratieve taken handmatig moest uitvoeren, wat resulteerde in aanzienlijke tijds- en kosteninvesteringen. Een manager stelde terecht de vraag: "Hoe kunnen we kosten besparen door taken efficiënter en geautomatiseerd uit te voeren?" APIconnect bood hulp door het verbinden van bank- en boekhoudkoppelingen. Ben jij ook geïnteresseerd in het creëren van een API-koppeling om digitale en repetitieve taken te automatiseren?

 

Haal het concurrentievoordeel binnen met softwarekoppelingen

Door gebruik te maken van softwarekoppelingen kun je jouw concurrentiepositie versterken en efficiënter werken. Door verschillende systemen en applicaties met elkaar te verbinden, kun je gegevens en processen naadloos laten samenwerken.

Met softwarekoppelingen kun je bijvoorbeeld klantgegevens vanuit je CRM-systeem automatisch synchroniseren met je e-commerceplatform, waardoor je een gepersonaliseerde winkelervaring kunt bieden. Je kunt ook je voorraadbeheersysteem koppelen aan je boekhoudsoftware, zodat facturatie en financiële rapportages automatisch worden bijgewerkt.

Door deze integraties kun je tijd besparen, menselijke fouten verminderen en de productiviteit verhogen. Bovendien kun je sneller reageren op veranderingen in de markt en betere beslissingen nemen op basis van real-time gegevens.

API-Connect-jouw-partner-in-API-koppelingen-maken

 

Overzichtspagina van API's

Grote techbedrijven bieden standaard API-diensten aan voor hun klanten en softwareontwikkelaars. Om je te helpen bepalen welke API-softwarekoppelingen het meest relevant zijn voor jouw bedrijf, hebben we een lijst samengesteld met de populairste en meest toegepaste API's. Uiteraard kun je ook softwarekoppelingen maken met API's die niet in deze lijst staan. We kunnen eenvoudig een API-koppeling maken die communiceert met andere applicaties.

In de digitale economie en het huidige technologische tijdperk zijn API's onmisbaar geworden. Ze zijn essentieel om op de hoogte te blijven van alle innovatieve datagedreven ontwikkelingen binnen jouw vakgebied.

 

Zonder een API bestaat er geen digitale informatiestroom

In de moderne digitale wereld is elke geautomatiseerde digitale transformatie die menselijke fouten kan beperken en kosten kan besparen van essentieel belang voor elke onderneming. Het naadloos laten communiceren van verschillende softwareprogramma's is van cruciaal belang in een wereld waarin digitale informatie een steeds grotere rol speelt, en het maken van een API software koppeling maakt dit mogelijk.

Het belang van API's voor de digitale informatiestroom kan niet genoeg benadrukt worden. Zonder API's zou het bijvoorbeeld niet mogelijk zijn om gegevens van een website op te halen en te integreren in een ander systeem, wat de groei van jouw bedrijf aanzienlijk zou kunnen beperken. Door het gebruik van API's kunnen verschillende systemen naadloos met elkaar communiceren en kan informatie veel efficiënter worden verwerkt.

 

De afkorting API staat voor Application Programming Interface (API)

Wat is een API? Een goede API is een software-interface die communicatie tussen verschillende applicaties mogelijk maakt. Het fungeert als een soort "tussenlaag" die ervoor zorgt dat verschillende systemen met elkaar kunnen communiceren en informatie kunnen uitwisselen. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om data van een website op te halen en te integreren in een ander systeem, oftewel een API-koppeling. Elke API, zoals een REST API, heeft documentatie waarin instructies en regels staan opgesteld om op een veilige en betrouwbare manier de softwarekoppeling te maken.

API staat voor Application Programming Interface. Het is een interface tussen verschillende computerprogramma's waarmee ze met elkaar kunnen communiceren. Het is eigenlijk een technologische manier om informatie te synchroniseren die is opgeslagen in verschillende systemen. Alles draait om digitale systemen, webservices, applicaties en het verbinden en uitwisselen van informatie tussen deze systemen.

 

software-developer

 

Wat is een API koppeling?

Een koppeling met een Application Programming Interface (API) is een verbinding tussen softwarecomponenten die twee of meer systemen met elkaar verbindt. Een API-koppeling zorgt ervoor dat twee systemen met elkaar kunnen communiceren en gegevens kunnen uitwisselen. Dit is vooral belangrijk voor techbedrijven die online opereren, omdat het hen in staat stelt om operationele bedrijfsprocessen flexibeler te beheren en efficiënter te schalen.

Denk bijvoorbeeld aan HR-systemen, ERP-systemen, CRM-systemen, planningsapplicaties, urenregistratie-apps, webshops en meer. Waarschijnlijk heb je veel geld geïnvesteerd in deze software, maar het probleem is dat je gegevens van het ene systeem naar het andere moet overzetten. Het systeem doet dit niet automatisch als er geen API-koppeling aanwezig is. Handmatige overschrijvingen zijn niet echt praktisch, om nog maar te zwijgen over de mogelijke fouten en kostbare tijdverspilling. Een API-koppeling maken biedt de oplossing om up-to-date te blijven.

 

Hoe wordt een maatwerk software koppeling gemaakt?

Een maatwerk softwarekoppeling wordt gemaakt door een aantal belangrijke stappen te volgen. Allereerst wordt er een grondige analyse uitgevoerd om de specifieke behoeften en vereisten van de organisatie te begrijpen. Op basis daarvan wordt een ontwerp gemaakt dat de structuur en functionaliteit van de koppeling beschrijft.

Vervolgens begint het ontwikkelproces, waarbij ervaren softwareontwikkelaars de nodige code schrijven om de koppeling tot stand te brengen. Hierbij wordt rekening gehouden met de gebruikte programmeertalen en frameworks die het beste passen bij de situatie.

Na het ontwikkelen volgt de testfase, waarin uitgebreide tests worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de koppeling correct functioneert en aan de gestelde eisen voldoet. Eventuele bugs of problemen worden geïdentificeerd en opgelost.

Zodra de koppeling succesvol is getest, wordt deze geïmplementeerd in de bestaande softwareomgeving. Dit kan enige technische configuratie vereisen om ervoor te zorgen dat de koppeling naadloos integreert met andere systemen.

Tot slot wordt er aandacht besteed aan documentatie en training, zodat gebruikers de koppeling effectief kunnen gebruiken en beheren. Door middel van heldere instructies en begeleiding wordt ervoor gezorgd dat de organisatie optimaal profiteert van de maatwerk softwarekoppeling.

Al met al is het proces van het maken van een maatwerk softwarekoppeling een zorgvuldige en iteratieve aanpak, waarbij nauwe samenwerking tussen ontwikkelaars en de organisatie van essentieel belang is.

 

Op-grote-schaal-api's-koppelen-van-andere-organisaties-in-één-centrale-dashboard

 

Voorbeelden van een maatwerk API koppeling bouwen

Enkele voorbeelden van het maken van een API-koppeling:

 • CRM-systeem: Een API kan worden gebruikt om informatie uit een CRM-systeem te verzamelen en deze informatie te verwerken vanuit een andere applicatie, waardoor klanten effectief en gemakkelijk zaken met elkaar kunnen doen.
 • Verificatie - Inloggen: Wanneer er wordt ingelogd bij een website via een externe provider zoals Facebook. De website waar wordt ingelogd, gebruikt de API's van Facebook om de gegevens van een Facebook-account te kunnen verifiëren.
 • Delen van informatie: Een bedrijf heeft twee verschillende POS-systemen. Een softwarekoppeling kan worden gebruikt om informatie tussen beide systemen te delen.
 • Koppelen van verschillende API's: Softwarekoppelingen kunnen worden gebruikt om verschillende producten van een bedrijf te integreren in één centraal systeem, zodat er eenheid van data en informatie ontstaat.
 • Eigen webapplicatie die live verkeersinformatie verstrekt: Er kan een API-koppeling worden gemaakt met een ander systeem of webapplicatie die deze informatie al verstrekt, zodat deze verkeersinformatie direct wordt toegevoegd aan jouw eigen applicatie.
 • Stel dat een organisatie werkt met verschillende CRM- en ERP-systemen, dan kunnen deze systemen door middel van softwarekoppelingen met elkaar worden verbonden om data en andere informatie te synchroniseren, zodat de communicatielijnen beter op elkaar aansluiten.

 

Voorbeelden van verbonden API-koppelingen

 

Social Media Planning

Bedrijven kunnen API-koppelingen gebruiken om hun social media-accounts te koppelen aan een planningsinstrument. Hierdoor kunnen ze berichten plannen en automatisch publiceren via een API-koppeling op meerdere platforms tegelijk.

Online formulieren

API-koppelingen kunnen worden gebruikt om gegevens van online formulieren automatisch over te brengen naar CRM-systemen of andere databases. Dit bespaart tijd en vermindert het risico op fouten die kunnen optreden bij het handmatig invoeren van gegevens.

E-mailmarketing

Bedrijven kunnen API-koppelingen gebruiken om e-mails automatisch te verzenden op basis van triggers, zoals aankopen of interacties op de website. Dit verbetert de betrokkenheid van klanten en bespaart tijd en middelen.

E-commerce

API-koppelingen kunnen worden gebruikt om gegevens van webshops te integreren met andere bedrijfssystemen, zoals CRM of voorraadbeheersystemen. Hierdoor kunnen bestellingen automatisch worden verwerkt en updates van de voorraad en levering worden bijgehouden.

Verbeterde efficiëntie

API-integratie automatiseert handmatige en repetitieve taken, waardoor tijd en middelen worden bespaard en de efficiëntie wordt verbeterd. Door menselijke activiteiten te automatiseren, kan de workflow worden geoptimaliseerd en kunnen medewerkers zich richten op complexere taken.

Verminderde fouten

Handmatige activiteiten zijn vaak foutgevoelig en kunnen leiden tot fouten en inconsistenties in gegevens. Door menselijke activiteiten te automatiseren, worden fouten verminderd en wordt de nauwkeurigheid van de gegevens verbeterd.

Kostenbesparingen

Automatisering van menselijke activiteiten vermindert de noodzaak van menselijke tussenkomst en daarmee de kosten die hieraan verbonden zijn. Hierdoor kunnen organisaties kosten besparen op personeel, training en administratie.

 

een-api-zorgt-ervoor-zowel-intern-als-extern-verbetering-van-de-informatiestroom

 

Gebruik van API-koppelingen voor data-gedreven processen

Het komt nog regelmatig voor dat grote bedrijven verschillende softwarepakketten gebruiken. Het zou waardevol zijn voor jouw organisatie als je deze diverse systemen met elkaar kunt integreren, zodat ze kunnen communiceren en gegevens kunnen uitwisselen. Stel je voor dat je dit alles kunt beheren vanuit één centraal dashboard, waar je efficiënt kunt monitoren, bijsturen, plannen en operationele processen kunt verbeteren! Denk eens aan de hoeveelheid handmatig werk, tijd en menselijke handelingen die jouw organisatie hiermee kan besparen. Kortom, alles wat online beschikbaar is, kan gemakkelijk met elkaar worden gekoppeld en kan zo bedrijfsprocessen optimaliseren. Het maken van een API-koppeling is in dit opzicht de beste oplossing.

 

Verschillende moderne API's met elkaar verbinden

Het maken van een API-koppeling kan soms heel eenvoudig zijn, terwijl het in andere gevallen juist erg complex kan zijn. Hoewel de meeste applicaties relatief eenvoudig zijn om te ontwikkelen, vinden we het juist interessant en uitdagend wanneer de use case complexer wordt. Of het nu gaat om het laten communiceren van twee systemen of het verbinden van tien bestaande applicaties tegelijk, wij zijn in staat om een moderne API-koppeling te bouwen met allerlei soorten API's, ongeacht de softwarearchitectuur. Of het nu gaat om interne API's, openbare API's, partner-API's, Simple Object Access Protocol (SOAP-API), Representational State Transfer (REST-API), enzovoort, wij kunnen het allemaal realiseren in één centrale infrastructuur. Alles is gecentraliseerd in één overzichtelijk dashboard.

 

veilige-api-koppeling-maken

 

Waar moet je opletten bij het laten ontwikkelen van een API-koppeling?

 

Beveiliging van data

Een API-koppeling kan leiden tot veiligheidsrisico's, zoals ongeoorloofde toegang tot gegevens of het lekken van gevoelige informatie. Het is daarom belangrijk om voldoende veiligheidsmaatregelen te nemen om deze risico's te minimaliseren.

 

Complexiteit in integratie

API-koppelingen kunnen complex zijn en vereisen vaak technische expertise om ze goed te integreren met bestaande systemen. Dit kan een uitdaging vormen voor bedrijven die niet over de vereiste kennis beschikken.

 

Technische problemen

API-integratie kan technische problemen veroorzaken, zoals serveruitval of verbindingsproblemen. Dit kan leiden tot downtime en verlies van productiviteit.

 

Tips bij het laten ontwikkelen van een API Koppeling

 

Analyseer bedrijfsprocessen

Voordat je begint met het implementeren van een API-koppeling, is het belangrijk om de bedrijfsprocessen te analyseren en te bepalen welke taken kunnen worden geautomatiseerd. Dit zorgt voor een beter inzicht in de vereisten en helpt bij het identificeren van de juiste API's.

 

Identificeer de juiste API

Het is belangrijk om de juiste API te selecteren die het best past bij de behoeften van het bedrijf. Dit omvat het evalueren van de functies en kosten van verschillende API's en het selecteren van de meest geschikte oplossing.

 

Maak een API integratieplan

Nadat je de juiste API hebt geselecteerd, moet je een integratieplan maken dat specifieke doelstellingen en tijdlijnen bevat. Dit zorgt voor een duidelijk plan voor implementatie en minimaliseert het risico op fouten.

 

Testen en lanceren

Voordat je de API-koppeling volledig lanceert, is het belangrijk om deze grondig te testen om ervoor te zorgen dat deze goed werkt en er geen technische problemen zijn. Zodra dit is gebeurd, kunt u de integratie lanceren en beginnen met het automatiseren van menselijke activiteiten.

 

Eigen API bouwen

 

Wil je een eigen API bouwen? Laat dit dan over aan deskundige API-ontwikkelaars

Zonder een goed ontworpen API kan de groei van jouw bedrijf beperkt worden. Het implementeren ervan kan een uitdaging zijn, dus het inhuren van een gespecialiseerde API-ontwikkelaar is zeker aan te raden. Het bouwen van een eigen API kan de manier waarop jouw bedrijf digitale informatie verwerkt verbeteren en jouw bedrijf een voorsprong geven op de concurrentie.

Niet alle softwaresystemen hebben standaard een beschikbare API. Het kan ook voorkomen dat je met jouw eigen software werkt en deze graag wilt koppelen met andere applicaties. Als er geen API beschikbaar is, zullen ontwikkelaars een API moeten bouwen om alle systemen met elkaar te verbinden.

De gemiddelde kosten voor het implementeren van een API kunnen variëren en daarom is het belangrijk om zorgvuldig te overwegen welke specificaties echt noodzakelijk zijn voor de softwarekoppeling. Naast het bouwen van een API vanaf nul, kunnen bedrijven ook bestaande API's aanpassen en API-managementtools gebruiken om de kosten te verlagen. Een goed ontworpen en beveiligde API kan leiden tot meer efficiëntie, nieuwe mogelijkheden en concurrentievoordeel. Het is daarom zeker de investering waard.

 

software-systemen-aan-elkaar-koppelen

 

Neem contact op


Heeft jouw organisatie ook behoefte aan een API-koppeling? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.