Overzicht van populaireAPI koppelingen

Populaire API koppelingen


API koppelingen worden steeds populairder, omdat ze bedrijven helpen efficiënter te werken, de productiviteit te verhogen en kosten te besparen door menselijke fouten te voorkomen. Populaire API koppelingen zijn bijvoorbeeld die tussen een e-commerceplatform en een boekhoudsysteem om bestellingen automatisch te verwerken, of tussen een CRM en advertentieplatforms om marketingcampagnes te optimaliseren. Hieronder vindt u een overzicht van populaire API's.

  1. 3CX
  2. ABN AMRO
  3. ActiveCampaign
  4. Adyen
  5. AFAS
  6. Amazon
  7. Bol.com
  8. Booking Experts
  9. Buckaroo
  10. Bunq
  11. CardGate
  12. CCVshop
  13. Channable
  14. DHL
  15. e-Boekhouden
  16. Exact Online
  17. Exact Synergy
  18. EyeStore
  19. Facebook
  20. Flora@Home
  21. GoedGepickt
  22. Google Pay
  23. HubSpot
  24. ING
  25. Kiyoh
  26. KNAB
  27. Lightspeed
  28. MailChimp
  29. Maxxton
  30. Minox
  31. Mollie
  32. Monday.com
  33. Moneybird
  34. MultiSafepay
  35. Pay.nl
  36. Payconiq
  37. PayPal
  38. Peppol
  39. PostNL
  40. Power BI
  41. PrestaShop
  42. Quickbooks
  43. Rabobank
  44. Reeleezee
  45. Salesforce
  46. Shopify
  47. SnelStart
  48. Spotler
  49. Stripe
  50. Twinfield
  51. Unit4
  52. Visma
  53. Wefact
  54. WooCommerce
  55. Zettle

APIconnect: Jouw partner in API-integratie


Bij API Connect beschikken wij over uitgebreide ervaring in het werken met diverse API's en het ontwikkelen van softwareapplicaties die deze technologieën gebruiken. Onze expertise strekt zich uit tot verschillende programmeertalen en platforms, waardoor we onze klanten kunnen ondersteunen bij het creëren van krachtige, flexibele en veilige applicaties. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op
 

API Koppelingen


 

Efficiënter werken met API Koppelingen

Eens was er een logistiek bedrijf dat veel administratieve taken handmatig uitvoerde. Dit kostte hen onnodig veel tijd en geld. Een manager vroeg zich terecht af: "Hoe kunnen we kosten besparen door taken efficiënter en geautomatiseerd uit te voeren?" API Connect heeft geholpen door bank- en boekhoudkoppelingen te verbinden. Wil jij ook een APIkoppeling maken om digitale en repetitieve taken te automatiseren?

Behaal jouw concurrentievoordeel met software koppelingen

Bij API Connect zijn we ervaren in het werken met diverse API's en het ontwikkelen van softwareapplicaties die gebruikmaken van deze technologieën. Onze softwareontwikkelaars hebben expertise in verschillende programmeertalen en platforms en het maken van een software koppeling, zodat we onze klanten kunnen helpen bij het creëren van robuuste, schaalbare en veilige applicaties die gebruikmaken van de nieuwste API's.

API-Connect-jouw-partner-in-API-koppelingen-maken

 

Overzichtspagina API's

Grote techbedrijven bieden hun klanten en softwareontwikkelaars standaard API-diensten aan. Wij hebben een lijst samengesteld met de populairste en meest toegepaste API's, zodat je kunt bepalen welke koppelingen het meest relevant zijn voor jouw bedrijf. Uiteraard kun je ook softwarekoppelingen maken met API's die niet in deze lijst zijn opgenomen. We kunnen heel simpel een API koppeling maken die met andere applicaties praat.

In de digitale economie en het huidige technologische tijdperk zijn API's niet meer weg te denken. Ze zijn essentieel om op de hoogte te blijven van alle innovatieve datagedreven ontwikkelingen binnen jouw werkgebied.

Zonder een API bestaat er ook geen Digitale Informatiestroom

In de hedendaagse digitale wereld is elke geautomatiseerde digitale transformatie die menselijke fouten kan beperken en kosten kan besparen een belangrijk onderdeel voor elke onderneming. Het naadloos laten communiceren van verschillende softwareprogramma's is essentieel in een wereld waarin digitale informatie een steeds grotere rol speelt en een API software koppeling maken dit mogelijk.

Het belang van API's voor de digitale informatiestroom kan niet vaak genoeg benadrukt worden. Zonder API's zou het bijvoorbeeld niet mogelijk zijn om gegevens van een website te halen en te integreren in een ander systeem, wat de groei van jouw bedrijf enorm zou kunnen beperken. Door het gebruik van API's kunnen verschillende systemen naadloos met elkaar communiceren en kan informatie veel efficiënter worden verwerkt.

De afkorting API staat voor Application Programming Interface (API)

 

Wat is een API? Een goede API is een software-interface die communicatie tussen verschillende applicaties mogelijk maakt. Het fungeert als een soort "tussenlaag" die ervoor zorgt dat verschillende systemen met elkaar kunnen praten en informatie kunnen uitwisselen. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om data van een website op te halen en te integreren in een ander systeem, oftewel een API-koppeling. Elke API, zoals een Rest API, heeft een documentatie waarin instructies en regels staan opgesteld om op een veilige en betrouwbare manier de softwarekoppeling te maken.

API staat voor Application Programming Interface. Het is een interface tussen verschillende computerprogramma's waarmee ze met elkaar kunnen communiceren. Het is eigenlijk een technologische manier om informatie te synchroniseren die is opgeslagen in verschillende systemen. Alles draait om digitale systemen, webservices, applicaties en het verbinden en uitwisselen van informatie tussen deze systemen.

software-developer-

 

Wat is een API Koppeling?

Een koppeling met een Application Programming Interface (API) is een verbinding tussen softwarecomponenten die twee of meer systemen met elkaar verbindt. Een API koppeling zorgt ervoor dat twee systemen met elkaar kunnen communiceren en gegevens kunnen uitwisselen. Dit is vooral belangrijk voor techbedrijven die online opereren, omdat het hen in staat stelt om operationele bedrijfsprocessen flexibeler te beheren en deze efficiënter te schalen.

Denk bijvoorbeeld aan HR-systemen, ERP-systemen, CRM-systemen, planningsapplicaties, urenregistratie-apps, webshops en meer. Het is waarschijnlijk dat je veel geld hebt geïnvesteerd in deze software, maar het probleem is dat je gegevens van het ene systeem naar het andere moet overzetten. Het systeem doet dit niet automatisch als er geen API koppeling aanwezig is. Handmatige overschrijvingen zijn niet echt praktisch, om nog maar te zwijgen over de mogelijke fouten en de kostbare tijd die verspild wordt. Een API koppeling maken biedt de oplossing om up to date te blijven. 

Hoe wordt Een maatwerk software koppeling gemaakt?


Tegenwoordig worden API's steeds vaker gebruikt om de communicatie tussen websites, apps en databases te vergemakkelijken. Maar hoe worden deze koppelingen ontwikkeld? Als je een koppeling wilt maken met een API of met verschillende programma's, moet je eerst de documentatie van de API doornemen. Vervolgens moeten de verschillen en beschikbare functies van de API onderzocht worden, zodat de API's veilig met elkaar gekoppeld kunnen worden.

We beginnen altijd met het analyseren van de authenticatievereisten voor de connectiviteit. Nadat we de vereisten hebben geanalyseerd, bepalen we welke programmeertaal we gaan gebruiken en welke API's we nodig hebben om de API-koppeling te creëren. Vervolgens bepalen we een implementatiestrategie, samen met een platform dat voldoende schaalbaar is om de aanvragen te kunnen verwerken. Ten slotte wordt er documentatie geschreven en getest om ervoor te zorgen dat de API-koppeling zonder problemen correct functioneert.

Op-grote-schaal-api's-koppelen-van-andere-organisaties-in-één-centrale-dashboard

 

Voorbeelden van een maatwerk API koppeling bouwen

Enkele voorbeelden van het maken van een API-koppeling zijn:

  • CRM-systeem: Een API kan worden gebruikt om informatie uit een CRM-systeem te verzamelen en te verwerken vanuit een andere applicatie, waardoor klanten effectief en gemakkelijk zaken met elkaar kunnen doen.
  • Verificatie - Inloggen: Wanneer er wordt ingelogd op een website via een externe provider zoals Facebook, gebruikt de website waarop wordt ingelogd de API's van Facebook om de gegevens van een Facebook-account te verifiëren.
  • Delen van informatie: Een bedrijf heeft bijvoorbeeld twee verschillende POS-systemen. Een softwarekoppeling kan worden gebruikt om informatie tussen beide systemen te delen.

  • Koppelen van API's: Softwarekoppelingen kunnen worden gebruikt om verschillende producten van een bedrijf te integreren in één centraal systeem, zodat een eenheid van data en informatie wordt gecreëerd.

  • Eigen webapplicatie die live verkeersinformatie verstrekt: Er kan een API-koppeling worden gemaakt met een ander systeem of webapplicatie die deze informatie al verstrekt, zodat deze verkeersinformatie direct kan worden toegevoegd aan jouw eigen applicatie.

Stel dat een organisatie met verschillende CRM- en ERP-systemen werkt, dan kunnen deze systemen door middel van softwarekoppelingen met elkaar worden verbonden om data en andere informatie met elkaar te synchroniseren, zodat de communicatielijnen beter op elkaar aansluiten.

 

Voorbeelden met elkaar verbonden API koppelingen

Social Media Planning

Bedrijven kunnen API-koppelingen gebruiken om hun social media-accounts te koppelen aan een planningsinstrument. Hierdoor kunnen ze berichten plannen en automatisch publiceren via een API-koppeling op meerdere platforms tegelijk.

Online formulieren

API-koppelingen kunnen worden gebruikt om gegevens van online formulieren automatisch over te brengen naar CRM-systemen of andere databases. Dit bespaart tijd en vermindert het risico op fouten die kunnen optreden bij het handmatig invoeren van gegevens.

E-mailmarketing

Bedrijven kunnen API-koppelingen gebruiken om e-mails automatisch te verzenden op basis van triggers, zoals aankopen of interacties op de website. Dit verbetert de betrokkenheid van klanten en bespaart tijd en middelen.

E-commerce

API-koppelingen kunnen worden gebruikt om gegevens van webshops te integreren met andere bedrijfssystemen, zoals CRM of voorraadbeheersystemen. Hierdoor kunnen bestellingen automatisch worden verwerkt en updates van de voorraad en levering worden bijgehouden.

Verbeterde efficiëntie

API-integratie automatiseert handmatige en repetitieve taken, waardoor tijd en middelen worden bespaard en de efficiëntie wordt verbeterd. Door menselijke activiteiten te automatiseren, kan de workflow worden geoptimaliseerd en kunnen medewerkers zich richten op complexere taken.

Verminderde fouten

Handmatige activiteiten zijn vaak foutgevoelig en kunnen leiden tot fouten en inconsistenties in gegevens. Door menselijke activiteiten te automatiseren, worden fouten verminderd en wordt de nauwkeurigheid van de gegevens verbeterd.

Kostenbesparingen

Automatisering van menselijke activiteiten vermindert de noodzaak van menselijke tussenkomst en daarmee de kosten die hieraan verbonden zijn. Hierdoor kunnen organisaties kosten besparen op personeel, training en administratie.

een-api-zorgt-ervoor-zowel-intern-als-extern-verbetering-van-de-informatiestroom

 

API koppeling inzetten voor Data Gedreven processen

Het komt nog regelmatig voor dat grote bedrijven meerdere verschillende softwarepakketten afnemen. Het zou waardevol zijn voor jouw organisatie als je deze diverse systemen met elkaar zou kunnen koppelen, met elkaar zou kunnen laten communiceren en elkaars data zou kunnen laten uitlezen. Stel je voor dat je dit allemaal vanuit één centrale dashboard kan doen waar je alles efficiënt kan monitoren, bijsturen, plannen en operationele processen verbeteren! Bedenk hoeveel handmatig werk, tijd en menselijke handelingen jouw organisatie hiermee kan besparen. Kortom: Alles wat online beschikbaar is, kan je gemakkelijk met elkaar koppelen en daarmee ook bedrijfsprocessen optimaliseren. Een API-koppeling maken is wat dat betreft de beste oplossing.

Meerdere moderne api's met elkaar koppelen

Soms is een API koppeling maken heel eenvoudig te maken en soms is het juist erg complex. De meeste applicaties zijn weliswaar gemakkelijk te maken, maar hoe complexer de use case, des te uitdagender en interessanter het voor ons wordt. Of het nu gaat om het laten communiceren van twee systemen of tien bestaande applicaties tegelijk, wij kunnen een moderne API-koppeling bouwen met alle soorten API's, ongeacht de softwarearchitectuur. Of het nu gaat om interne API's, openbare API's, partner-API's, Simple Object Access Protocol (SOAP-API), Representational State Transfer (REST-API), enzovoort, wij kunnen het allemaal realiseren in één centrale infrastructuur. Alles is gecentraliseerd in één overzichtelijk dashboard.

veilige-api-koppeling-maken

 

Waar moet je opletten bij het laten ontwikkelen van een API koppeling?

Beveiliging van data

Een API-koppeling kan leiden tot veiligheidsrisico's, zoals ongeoorloofde toegang tot gegevens of het lekken van gevoelige informatie. Het is daarom belangrijk om voldoende veiligheidsmaatregelen te nemen om deze risico's te minimaliseren.

Complexiteit in integratie

API-koppelingen kunnen complex zijn en vereisen vaak technische expertise om ze goed te integreren met bestaande systemen. Dit kan een uitdaging vormen voor bedrijven die niet over de vereiste kennis beschikken.

Technische problemen

API-integratie kan technische problemen veroorzaken, zoals serveruitval of verbindingsproblemen. Dit kan leiden tot downtime en verlies van productiviteit.

Tips bij het laten ontwikkelen van een API Koppeling

Analyseer bedrijfsprocessen

Voordat je begint met het implementeren van een API-koppeling, is het belangrijk om de bedrijfsprocessen te analyseren en te bepalen welke taken kunnen worden geautomatiseerd. Dit zorgt voor een beter inzicht in de vereisten en helpt bij het identificeren van de juiste API's.

Identificeer de juiste API

Het is belangrijk om de juiste API te selecteren die het best past bij de behoeften van het bedrijf. Dit omvat het evalueren van de functies en kosten van verschillende API's en het selecteren van de meest geschikte oplossing.

Maak een API integratieplan

Nadat je de juiste API hebt geselecteerd, moet je een integratieplan maken dat specifieke doelstellingen en tijdlijnen bevat. Dit zorgt voor een duidelijk plan voor implementatie en minimaliseert het risico op fouten.

Testen en lanceren

Voordat je de API-koppeling volledig lanceert, is het belangrijk om deze grondig te testen om ervoor te zorgen dat deze goed werkt en er geen technische problemen zijn. Zodra dit is gebeurd, kunt u de integratie lanceren en beginnen met het automatiseren van menselijke activiteiten.

life-begins-at-the-end-of-your-comfort-zone

 

Eigen API bouwen? Laat het over aan deskundige API ontwikkelaars

Zonder een goed ontworpen API kan de groei van jouw bedrijf beperkt worden. Het implementeren ervan kan een uitdaging zijn, dus het inhuren van een gespecialiseerde API-ontwikkelaar is zeker aan te raden. Het bouwen van een eigen API kan de manier waarop jouw bedrijf digitale informatie verwerkt verbeteren en jouw bedrijf een voorsprong geven op de concurrentie.

Niet alle softwaresystemen hebben standaard een API beschikbaar gesteld. Het kan ook zijn dat je met jouw eigen software werkt en deze graag wilt koppelen met andere applicaties. Als er geen API beschikbaar is, zal er een API gebouwd moeten worden door ontwikkelaars om alle systemen aan elkaar te kunnen koppelen.

De gemiddelde kosten van het implementeren van een API kunnen variëren en je zult daarom ook zorgvuldig moeten overwegen welke specificaties echt nodig zijn voor de softwarekoppeling. Naast het opbouwen van een API vanaf nul, kunnen bedrijven ook bestaande API's aanpassen en API-managementtools gebruiken om kosten te verlagen. Een goed ontworpen en beveiligde API kan leiden tot meer efficiëntie, nieuwe mogelijkheden en concurrentievoordeel. Het is daarom zeker de investering waard.