API koppelingWarehouse management

Warehouse management API koppeling


Een Warehouse management API koppeling zorgt ervoor dat verschillende systemen die worden gebruikt in het magazijn met elkaar kunnen communiceren en gegevens kunnen uitwisselen. Denk bijvoorbeeld aan het automatisch doorgeven van ordergegevens van het ERP-systeem naar het WMS-systeem of het bijwerken van de voorraadgegevens in real-time. Hierdoor kunnen magazijnprocessen worden geoptimaliseerd en kan er efficiënter worden gewerkt. Een goed ontworpen API-koppeling kan dus bijdragen aan een hogere productiviteit en betere controle over de voorraad.

Voorkom menselijke fouten


Een goed warehouse management systeem biedt tal van voordelen voor bedrijven in de logistieke sector. Door gebruik te maken van WMS kunnen bedrijven hun voorraadbeheer optimaliseren en hun producten efficiënter opslaan en bijhouden, waardoor de kans op fouten en verlies wordt verminderd. Daarnaast kunnen bedrijven met behulp van WMS sneller en nauwkeuriger orders verwerken en leveren, waardoor klanten beter worden bediend en de tevredenheid wordt verhoogd. Bovendien kunnen WMS-systemen helpen om de kosten te verlagen en de productiviteit te verhogen door middel van automatisering en het stroomlijnen van processen.

Kleine, middelgrote en-of grote magazijnen

Lagere arbeidskosten

Gebruiksvriendelijk en flexibel

Schaalbaar en eenvoudig

Ook een Warehouse management API koppeling?


In de moderne logistieke operaties spelen warehouse management systemen een cruciale rol en de integratie van API koppelingen kan de voordelen ervan nogverder vergroten. API koppelingen maken het mogelijk om WMS-systemen te integreren met andere systemen en platforms, zoals ERP-software en e-commerce websites. Dit verbetert niet alleen de efficiëntie en nauwkeurigheid van het voorraadbeheer en de orderverwerking, maar maakt ook real-time monitoring en rapportage mogelijk. Wilt u meer weten over hoe API koppelingen uw warehouse management systeem kunnen optimaliseren? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Neem contact op

Warehouse Management Systeem


De magazijnfunctie is erg belangrijk in een toeleveringsketen oftewel supply chain, omdat deze als knooppunt fungeert bij het verbinden van alle materiaalstromen tussen de leverancier en klant. Automatiseer operationele magazijnprocessen met een Warehouse Management Systeem op maat ontwikkeld door AC.

In het hedendaagse competitieve markt worden bedrijven steeds meer continu gedwongen om hun magazijnactiviteiten te verbeteren en te verduurzamen. Veel middelgrote bedrijven hebben hun waardepropositie hier ook op moeten aanpassen, wat mede heeft geleid tot veranderingen in de rol van software technologieën in magazijnen.

Vrijwel elk bedrijf heeft te maken met het logistieke proces en bedrijfseconomisch onderdeel, dat constant in ontwikkeling moet blijven. De doorlopende verbeteringen tijdens het traject van logistieke bedrijfsprocessen zullen uiteindelijk bij de meeste bedrijven leiden tot een concurrentievoordeel.

warehouse management systeem inzetten voor jouw bedrijf

Hoe wordt een Warehouse Management Systeem toegepast?


Processen zoals het registreren van inkoop, opslag, logistiek en voorraad worden overzichtelijk samengebracht en beheerd met een Warehouse Management Systeem. Deze software wordt ingezet om de drie-eenheid van de goederenstroom – inslag, opslag en uitslag – te kunnen beheren.

 • Logistieke Inslag is het complete proces van alle goederen die binnenkomen. Bijvoorbeeld het lossen van een vracht, het controleren en registreren van de ontvangen goederen. Optioneel zou er ook realtime inzicht gegeven kunnen worden in dit proces met een naadloze integratie van een WMS systeem.
 • Logistieke Opslag heeft betrekking op wat er gebeurt met alle artikelen, terwijl deze opgeslagen zijn. Wordt er een product verplaatst? Dan zal dit geautomatiseerd bijgewerkt worden in een Warehouse Management Systeem. Het kan ook weleens voorkomen dat bepaalde producten verlopen of beschadigd zijn en dat deze daardoor niet meer verkocht mogen worden. Met WMS systemen kun je deze juist makkelijk laten blokkeren.
 • Logistieke Uitslag heeft alles te maken met het hele proces van verkoop en transport naar klanten. Voorbeeld: Wanneer je een bestelling binnenkrijgt via jouw maatwerk webshop, dan zie je via een Warehouse Management System waar het product ligt zodat een picklijst aangemaakt kan worden. 

Een Warehouse Management System is ook erg behulpzaam bij alle voorraadbeheer processen. Voorraden worden automatisch bijgewerkt en als het nodig is wordt er een melding gemaakt dat het product opnieuw ingekocht moet worden. Een WMS kan eventueel ook retouren verwerken. Een Maatwerk Warehouse Management Software Systeem kan dus een grote strategische concurrentievoordeel opleveren.

 
 

Wat is een Warehouse Management Systeem?


Een Warehouse Management System is een technologische software implementatie om bedrijfsprocessen binnen de supply chain van organisaties en magazijnbeheer ervan efficient te laten functioneren. Magazijnbeheer is een dagelijkse operationele gang van zaken in elke magazijn. Een WMS software oplossing beheert dit hele proces. Van voorraadregistratie tot het verwerken van alle bestellingen.

Warehouse Management software systeem inzetten voor magazijnbeheer


Een uitgebreide software inzetten voor jouw magazijnflow lijkt misschien een grote stap, maar het is een noodzakelijke stap om jouw magazijnactiviteiten strak georganiseerd te krijgen.

Echter, WMS Software richt zich niet enkel op grote retailers. Door complexe logistieke processen te automatiseren kunnen zelfs kleine magazijnen wel degelijk baat hebben door een WMS oplossing toe te passen.

 
warehouse management systeem inzetten voor jouw magazijnbeheer

Wanneer is een Warehouse Management Systeem relevant voor mijn organisatie?


Als je bijvoorbeeld een maatwerk e commerce site hebt met meerdere fulfilment centra, of meer dan 50 bestellingen per dag verwerkt, dan zou jouw e commerce shop groot genoeg zijn om een WMS in te zetten. 

Heeft jouw organisatie een kleine magazijn en heeft deze minder dan 50 bestellingen per dag? Dan weegt de investering vaak niet op tegen de baten. 

Warehouse Management Systemen kosten


Er zijn grofweg twee soorten WMS systemen: Een WMS software in de cloud of een compleet gepersonaliseerde (maatwerk) Warehouse Management Software.

Software in de cloud is vaak de goedkoopste optie, waar je al vanaf een paar tientjes per maand mee wegkomt. Bij dit soort magazijn software beheersystemen zijn er meestal geen kosten voor updates, installatiekosten, upgrades en of de snelle implementatie. Je betaalt alleen een vast servicebedrag per maand voor het gebruiksrecht van de software. 

De lagere kosten zijn dan ook meteen het grootste voordeel van magazijnbeheer in de cloud. Dit kan een doorslaggevende factor zijn vooral voor kleine of beginnende online retailers om toch wat werk uit handen te geven.

Grote ondernemingen maken vaak gebruik van compleet gepersonaliseerde WMS software oplossingen waardoor deze honderdduizenden euro’s kunnen kosten, afhankelijk van functionaliteiten en specificaties.

Een WMS op maat kan kostbaar zijn omdat er o.a een interface gebouwd moet worden voorzien van alle security en database benodigdheden. Verder zitten de kosten in overige software, hardware, onderhoud en updates. "Een maatwerk WMS heeft oneindig veel meer mogelijkheden"

magazijn-opslag

WMS oplossingen


Tegenwoordig wordt er aanzienlijk meer van een warehouse management systeem gevraagd dan alleen het beheer en de organisatie van het magazijn. Bedrijven verwachten van een Warehouse Management Systeem dat magazijnprocessen optimaliseert, kosten reduceert en voor transparante procedures zorgt.

Met name internationaal actieve bedrijven met meerdere locaties vragen naar een magazijnbeheersysteem dat met slechts één versie de complete goederenstroom stuurt – ook internationaal, in verschillende talen en bij verschillende eisen voldoen van alle afzonderlijke locaties. Een relatief standaard populaire software oplossingen is de ERP Software (Enterprise Resource Planning).

Warehouse Management System op maat vs een WMS in de cloud


Voordelen van WMS cloudoplossingen

 • Een WMS cloud oplossing kan met elke internetbrowser gebruikt worden.
 • Updates worden met regelmaat automatisch gerealiseerd waardoor de WMS nooit veroudert.
 • Cloudcomputing datacenters zijn vaak beter beveiligd dan eigen serverruimtes.

nadelen van WMS cloudoplossingen

 • Je bent altijd afhankelijk een internetverbinding. Als je even geen internetverbinding hebt, heb je op dat moment geen optimaal werkende WMS.
 • Features zijn afhankelijk van wat de WMS-provider aanbiedt. Je kunt zelf geen aanvullende toepassingen installeren omdat je een bepaalde functie mist. Dat komt omdat het WMS niet op maat is gemaakt.
 • Je bent afhankelijk van de aanbieder en omdat deze meerdere gebruikers heeft, wordt je als klant vaak behandeld als een nummertje.
 • Hoewel de data aan hoge veiligheidsnormen voldoen, is het niet altijd duidelijk hoe aanbieders deze data verwerken en waar je informatie in terechtkomt. Als de servers in het buitenland staan, dan gelden er vaak ook weer afwijkende privacyregels.

Voordelen van een WMS systeem op maat

 • Onbeperkte mogelijkheden m.b.t functionaliteiten
 • Mogelijkheid om AI Machine Learning toe te passen i.c.m met andere relevante bedrijfsprocessen
 • Integraties: WMS integreren met Hardware (productie robots)
 • Een eigen Warehouse Management Systeem biedt oplossingen op maat. Kan overal toegepast en geoptimaliseerd worden, van kleine, middelgrote en-of grote magazijnen. 
 • Gebruiksvriendelijk, flexibel en kan veel logistieke processen aansturen voor vrijwel elke sector. 
 • Lagere arbeidskosten en veiligere productieprocessen
 • Schaalbaar en eenvoudig te managen

nadelen van WMS systemen op maat

 • Hoge investering
 • Extra kosten voor software updates
 
wms op maat

WMS systeem op maat


Het komt regelmatig voor dat Warehouse Management Systemen (die vaak slechts een paar jaar oud zijn) niet meer voldoen aan actuele eisen van de bedrijfsprocessen.

Met een voorraadbeheer of WMS systeem op maat heb je alle vrijheid om de flexibiliteit en de integratie van de software te bepalen, bijvoorbeeld om complexe magazijntechnieken zoals transporttechnieken, automatische magazijnen, of Pick by Voice-Systemen te kunnen koppelen en optimaliseren. Als een vooruitstrevende organisatie wil je dat er optimaal aan deze eisen tegemoet wordt gekomen.

Magazijnbeheer functionaliteiten


De functionaliteiten van magazijnbeheersystemen is de afgelopen jaren sterk uitgebreid. Bedrijven hebben steeds meer functies nodig om het potentieel voor kostenbesparingen in het magazijn volledig te kunnen benutten en aan toekomstige eisen voor de magazijnbeheer te kunnen voldoen.

Maatwerk Warehouse Management Systemen van AC zijn efficiënt en bieden ondertussen meer dan alleen functionaliteiten voor het magazijnbeheer en maken een actieve sturing van het magazijn mogelijk, ook met betrekking tot de planning van het personeel en de intelligente besturing van magazijntechnieken in real time.

wms-magazijnbeheer
 

Flexibiliteit en uitbreidbaarheid


Een WMS oplossing moet eenvoudig uitbreidbaar zijn en moet aan individuele eisen kunnen worden aangepast.

Door het technisch document van de software uitgebreid uit te werken, kan de aanpasbaarheid heel eenvoudig aan toekomstige klantspecifieke specificaties worden aangepast. Dit aspect is van groot belang, omdat een groot aanpassingsvermogen van doorslaggevende betekenis kan zijn voor de efficiëntie en het succes van jouw bedrijf voor nu en in de toekomst.

 

Platform onafhankelijk


Hoe onafhankelijker de software met betrekking tot de database- en serverarchitectuur is, des te flexibeler u kunt werken.

Een Warehouse Management Systeem dat op een "single code-basis" wordt ontwikkeld is complex maar ook bijzonder flexibel. Dit betekent dat er een uniforme softwarecode wordt gebruikt, onafhankelijk van het besturingssysteem dat bij het bedrijf in gebruik is.