Overzicht vanBankkoppelingen

Bankkoppeling


Als ondernemer wil je het liefst zoveel mogelijk tijd besteden aan het managen van je bedrijf en zo min mogelijk aan administratie. Toch is het bijhouden van de boekhouding een belangrijk onderdeel van het ondernemerschap. Gelukkig kan een bankkoppeling je hierbij helpen. Met een bankkoppeling kun je bijvoorbeeld automatisch bankafschriften ophalen en salarisbetalingen laten uitvoeren. Ook kun je betaal- en incassobestanden automatiseren en facturen sneller goed- of afkeuren met vooringestelde instellingen, waardoor het aanmaken en uploaden van facturen niet meer nodig is. Dit zorgt voor efficiëntere transacties, afschriften, mutaties en ontvangsten.

 1. ABN AMRO
 2. ASN Bank
 3. Bunq
 4. ING
 5. KNAB
 6. Moneyou
 7. Monzo
 8. N26
 9. Rabobank
 10. Revolut
 11. SNS Bank
 12. Starling Bank
 13. Triodos Bank
 14. Van Lanschot
 15. Wise

Wat is een automatische bankkoppeling?


Een geautomatiseerde API bankintegratie is een verbinding tussen je zakelijke bankrekening en je boekhoudsoftware. Hierdoor kunnen bankafschriften automatisch worden geïmporteerd in je administratie, waardoor je bespaart op het handmatig verwerken van gegevens en de kans op fouten verkleint. Het koppelen van een bankrekening heeft als voordeel dat je direct en overzichtelijk kunt zien welke rekeningen betaald zijn en welke nog openstaan.

Neem contact op
 

Banksoftware en boekhoudprogramma's koppelen


Steeds meer banken bieden de mogelijkheid voor geautomatiseerde bankkoppelingen. Zo ondersteunen de Rabobank, ING en ABN AMRO bankkoppelingen met veel boekhoudprogramma's. Bij Triodos Bank en Bunq kun je ook een directe koppeling vanuit je bankomgeving instellen voor je boekhouding. Het is daarom belangrijk om bij het kiezen van je boekhoudprogramma rekening te houden met de ondersteunde bankkoppelingen. De kosten variëren en zijn afhankelijk van de bank.

 

Hoe kan een bankkoppeling, boekhouding automatiseren?

Met een geautomatiseerde bankkoppeling worden je banktransacties automatisch geïmporteerd in je boekhoudprogramma. Dit bespaart tijd en voorkomt foutieve gegevens bij het handmatig overtypen. Je hoeft geen bankafschriften meer te downloaden en te importeren in je boekhoudprogramma. Het boekhoudproces verloopt automatisch en de documentatie wordt altijd up-to-date geautomatiseerd klaargezet in je boekhouding.

Wanneer er een uitgaande betaling op je bankafschrift verschijnt, zal de bankkoppeling in je administratie naar een overeenkomstige uitgave met dezelfde bedragen zoeken om de betalingen aan elkaar te koppelen. Je kunt de koppeling ook zo configureren dat je boekhouder of accountant gemakkelijk toegang heeft tot alle relevante gegevens die voor hen van toepassing zijn.

 

Geautomatiseerde bankprocessen

Met een geautomatiseerde bankkoppeling kun je ook transacties automatisch laten betalen en verkoopfacturen geautomatiseerd importeren in je boekhoudsoftware. Dit bespaart niet alleen tijd, maar verkleint ook de kans op fouten in vergelijking met handmatige invoer van deze gegevens. Het is ideaal voor een efficiëntere boekhouding.

Met een automatische bankkoppeling hoef je alleen een bankafschrift te uploaden en de koppeling helpt je om de transacties aan de juiste facturen of uitgaven te koppelen. Daarna worden je balansposten automatisch bijgewerkt. Dit bespaart veel gedoe en maakt zakelijk internetbankieren nog makkelijker en leuker.

 

Geautomatiseerde bankprocessen

 

Voorkom fouten bij een banksoftware verbinding?

Hoewel een geautomatiseerde bankkoppeling veel voordelen biedt, is het belangrijk om rekening te houden met mogelijke onjuistheden. Het kan voorkomen dat niet alle banktransacties automatisch worden geïmporteerd of dat er dubbele transacties worden geïmporteerd vanwege foutieve posten.

Om onjuistheden te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig je bankmutaties te controleren en indien nodig handmatig aan te vullen of aan te passen om ervoor te zorgen dat alles correct verloopt.

Daarnaast is het van belang om de bankkoppeling software regelmatig te controleren en bij te werken. Op die manier voorkom je dat de bankkoppeling verouderd raakt en niet meer goed functioneert. Sommige boekhoudprogramma's bieden de mogelijkheid om de integratie automatisch te laten updaten.

 

 

Bankkoppeling optimaal beheren

Om optimaal gebruik te maken van een geautomatiseerde bankintegratie is het belangrijk om je bankmutaties regelmatig te controleren en te categoriseren. Op die manier kun je gemakkelijk zien welke transacties bijvoorbeeld inkomsten of uitgaven zijn en deze automatisch laten koppelen aan specifieke posten in je administratie. Dit bespaart tijd en voorkomt fouten. De mogelijkheden kunnen verschillen per bank, maar het is essentieel dat deze posten gecontroleerd worden.

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met eventuele wijzigingen in je bankrekening, zoals een verandering van rekeningnummer.

 

Automatische koppeling voor bank-en boekhouding administratie

De voordelen van het rechtstreeks koppelen van elektronisch bankieren en boekhouden in de cloud zijn enorm. Een zakelijke bankkoppeling zorgt ervoor dat rekeningafschriften dagelijks automatisch worden toegevoegd aan jouw boekhouding.

Wanneer je een automatische bankkoppeling hebt ingesteld, creëer je in feite ook een koppeling tussen je bank en je boekhouding, een boekhoudkoppeling dus. Deze twee worden nauw met elkaar verbonden. Het combineren van een bank- en boekhoudadministratie kan een uitdaging zijn, vooral als je te maken hebt met veel transacties die verwerkt en bijgehouden moeten worden.

Met een automatische API-verbinding tussen je zakelijke rekening en je boekhoudsoftwareprogramma kunnen banktransacties geautomatiseerd worden geïmporteerd in je boekhoudprogramma, waardoor je handmatige import en handmatige invoer kunt vermijden. Hierdoor wordt het risico op fouten verminderd en zul je geen betalingen meer over het hoofd zien.

 

Belang van API bankkoppelingen

Het koppelen van banktransacties aan facturen, kosten en uitgaven is een essentieel onderdeel van het financiële beheer van een bedrijf. Een bankkoppeling zorgt ervoor dat je bankafschriften automatisch en dagelijks in je boekhouding worden opgenomen. Door de koppeling tussen je zakelijke bankrekening en je boekhoudprogramma worden banktransacties geautomatiseerd geïmporteerd en verwerkt in je documentatie. Dit bespaart tijd en voorkomt fouten bij het handmatig overtypen van gegevens. Het is daarom zeker de moeite waard om een geautomatiseerde bankkoppeling in te stellen voor je boekhouding.

Door de automatisering van de koppeling tussen je zakelijke rekening en je boekhoudprogramma kun je veel tijd en energie besparen, die je vervolgens kunt besteden aan andere belangrijke taken binnen je bedrijf. Zo kun je bijvoorbeeld een factuur- en betalingsbestand genereren om openstaande leveranciersfacturen af te handelen. Op die manier wordt de factuur als betaald beschouwd.

 

 

Neem contact op


Heeft jouw organisatie ook behoefte aan een API-koppeling? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.