Overzicht vanBoekhoudkoppelingen

Boekhoudkoppeling


Als ondernemer is het belangrijk om je boekhouding goed bij te houden en alle financiën op orde te hebben. Een van de manieren om dit te bewerkstelligen is door gebruik te maken van een online boekhoudpakket. Maar wat als je ook nog eens meerdere zakelijke rekeningen hebt? Dan kan het bijhouden van je boekhouding een tijdrovende klus zijn. Gelukkig is er een oplossing, namelijk een API boekhoudkoppeling. Een boekhoudkoppeling is een verbinding met twee API's tussen online boekhoudpakketten en bankrekeningen.

 1. AFAS
 2. e-Boekhouden
 3. Exact Online
 4. Moneybird
 5. Reeleezee
 6. SnelStart
 7. Twinfield
 8. Unit4
 9. Visma

API Connect voor naadloze boekhoudkoppelingen


 

Heeft jouw bedrijf behoefte aan efficiëntere boekhoudprocessen en ben je op zoek naar een betrouwbare partner voor het laten maken van API koppelingen? Neem dan nu contact op met API Connect! Onze gespecialiseerde API developers staan klaar om jouw bedrijf te helpen met het bouwen van moderne API koppelingen, ongeacht de software architectuur. Van interne en externe API's tot SOAP en REST API's, wij kunnen het allemaal voor je realiseren in één centrale infrastructuur. Wacht niet langer en neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek wat API Connect voor jouw bedrijf kan betekenen!

Neem contact op
 

Wat is een boekhoudkoppeling?


Een boekhoudkoppeling is een technologie die het mogelijk maakt om verschillende softwareprogramma's met elkaar te koppelen. Een boekhoudkoppeling zorgt ervoor dat gegevens automatisch worden uitgewisseld tussen verschillende softwarepakketten, zoals een webshop, bankrekening, een CRM-systeem en een online boekhoudpakket. Hierdoor hoef je bijvoorbeeld incasso opdrachten niet meer handmatig in te voeren en worden fouten voorkomen. In dit geval gaat het hier om het koppelen van je zakelijke rekening met je boekhoudprogramma.

Dit betekent dat alle transacties die op je bankrekening plaatsvinden automatisch worden verwerkt in je boekhouding. Zo hoef je dit niet meer handmatig te doen en wordt door een API koppeling tussen twee softwaresystemen een geautomatiseerde boekhoudkoppeling/bankkoppeling gecreëerd. Simpel gezegd is een geautomatiseerde boekhoudkoppeling een verbinding tussen je boekhoudpakket en je zakelijke bankrekening. Door de koppeling worden transacties en rekeninginformatie automatisch in je boekhoudprogramma verwerkt. Dit bespaart tijd en voorkomt fouten bij het handmatig invoeren van gegevens.

Hoe werkt een boekhoudkoppeling?

Een boekhoudkoppeling werkt door middel van API's. Dit zijn koppelingen tussen verschillende softwarepakketten die ervoor zorgen dat gegevens automatisch worden uitgewisseld. Een boekhoudkoppeling werkt via een beveiligde verbinding tussen je bankrekening en je boekhoudprogramma.

Je bankrekening stuurt alle transacties door naar je boekhoudprogramma. Dit gebeurt automatisch, zodat je altijd up-to-date bent. De boekhoudsoftware kan de transacties vervolgens verwerken in je administratie. Bijvoorbeeld, als een klant een bestelling plaatst in een webshop, dan worden de gegevens van deze bestelling automatisch doorgestuurd naar het boekhoudprogramma.

rabo-business-banking-vrouwelijke-online-boekhouder

 

Online boekhouden moderniseren met internetbankieren

Het bijhouden van financiële administratie is een belangrijk onderdeel van elk bedrijf, groot of klein. In de afgelopen jaren is de boekhouding echter gemoderniseerd door de introductie van online boekhoudpakketten. Een online boekhoudpakket stelt bedrijven toe om hun boekhouding online te beheren, wat efficiënter en handiger is dan traditionele methoden. Wanneer deze gekoppeld wordt met bijvoorbeeld een online bank softwaresysteem zoals die van Rabo Business Banking, dan wordt een geautomatiseerde boekhoudkoppeling gerealiseerd.

 

Online boekhoudpakket aanbieders in Nederland

Er zijn veel verschillende aanbieders van online boekhoudpakketten die de afgelopen jaren een enorme groei hebben doorgemaakt. Het gebruik van cloudtechnologie en kunstmatige intelligentie zal de boekhouding nog efficiënter maken en de nauwkeurigheid van financiële rapportages verbeteren. Geautomatiseerde boekhouding zal ook een grotere rol gaan spelen bij het verminderen van de administratieve lasten van bedrijven.

 • Exact Online boekhoudpakket - Exact Online is een van de meest populaire online boekhouding aanbieders in Nederland. Het biedt een uitgebreid scala aan functies, waaronder het automatiseren van de facturering en betalingen, en het genereren van rapporten en grafieken. Het biedt ook een mobiele app voor gemakkelijke toegang tot jouw financiële informatie vanaf elke locatie.

 • e-Boekhouden - e-Boekhouden biedt een breed scala aan functies, waaronder facturering, voorraadbeheer en btw-aangifte. Het biedt ook integraties met andere systemen zoals jouw bankrekening en betalingsgateway.

 • Moneybird - Moneybird is een gemakkelijk te gebruiken online boekhoudprogramma die zich richt op ZZP'ers en kleine bedrijven. Het biedt functies zoals facturering, betalingen en btw-aangifte. Het biedt ook integraties met andere systemen, waaronder jouw bankrekening en betalingsgateway.

 • Twinfield - Twinfield is een online boekhouding aanbieder die zich richt op middelgrote tot grote bedrijven. Het biedt functies zoals facturering, betalingen, btw-aangifte en voorraadbeheer. Het biedt ook integraties met andere systemen, zoals jouw bankrekening en betalingsgateway.

 • Yuki - Yuki is een online boekhouding aanbieder die zich richt op geautomatiseerde boekhouding. Het biedt functies zoals facturering, betalingen en btw-aangifte. Het biedt ook integraties met andere systemen, waaronder jouw bankrekening en betalingsgateway.

 •  

online-business-administration-gebruikt-betaalfunctie-activeren

 

Welke voordelen biedt een boekhoudkoppeling voor zakelijke rekeningen?

Een boekhoudkoppeling aanvragen voor je zakelijke betaal-en of spaarrekeningen is zeker geen overbodige luxe. Het biedt namelijk diverse voordelen voor je zakelijke rekening. Het instellen van een nieuwe koppeling tussen een zakelijke rekening en je eigen boekhoudpakket is tegenwoordig een must. Denk aan ge-updated bijschrijvingen en betaalopdrachten. Wat zijn de voordelen van een boekhoudkoppeling instellen?

1. Tijd besparen

Bespaar tijd door gebruik te maken van een boekhoudkoppeling. Het handmatig verwerken van transacties is immers verleden tijd. Hierdoor houd je meer tijd over voor andere belangrijke zaken binnen je onderneming en kan je profiteren van alle bijkomende voordelen.

2. Minder kans op fouten

Wanneer je handmatig transacties verwerkt in je boekhouding is de kans op fouten groter dan wanneer je dit automatisch laat doen via een boekhoudkoppeling. Hierdoor heb je een betere controle over je financiële boekhouding en weet je zeker dat deze altijd up-to-date is.

3. Efficiëntere administratie

Doordat de transacties automatisch worden verwerkt, heb je altijd een actueel overzicht van je financiële situatie. Hierdoor kun je sneller inspelen op veranderingen en ben je in staat om betere beslissingen te nemen voor je onderneming.

4. Toegang voor je accountant

Met een boekhoudkoppeling kun je je accountant toegang geven tot je boekhouding. Hierdoor kan je boekhouder makkelijk meekijken, je helpen met het opstellen van de jaarrekening, ondersteunen bij de financiële administratie en het doen van de belastingaangifte. Dit zorgt voor een betere samenwerking en kan helpen om fouten te voorkomen.

 

betere-samenwerking-met-je accountant-met-een-automatische-boekhoudintegratie

 

Altijd up-to-date

Een ander groot voordeel van een online boekhoudpakket is dat je altijd up-to-date bent. Alle gegevens worden automatisch opgeslagen in de cloud en je kan op elk gewenst moment jouw financiële situatie bekijken. Dit betekent dat je snel kan reageren op veranderingen in jouw financiële situatie en dat je altijd op de hoogte bent van jouw financiële positie.

Voordelen van een Rabobank boekhoudkoppeling

Een Rabobank boekhoudkoppeling biedt verschillende voordelen voor ondernemers. Het zorgt voor een geautomatiseerde verwerking van financiële transacties, waardoor handmatige invoer van gegevens niet meer nodig is. Dit bespaart niet alleen tijd, maar voorkomt ook fouten in de administratie.

Moneybird-api-koppelen-met-een-zakelijke-rekening

 

Voorbeelden van boekhoudkoppelingen

Een ander voordeel van een boekhoudkoppeling is dat de kans op fouten kleiner wordt omdat de gegevens automatisch worden ingelezen. Dat geldt in eigenlijk voor alle API koppelingen. Wat zijn enkele voorbeelden van een boekhoudkoppeling?

Bankkoppeling

Een veelvoorkomend voorbeeld van een boekhoudkoppeling is de bankkoppeling. Met deze koppeling worden banktransacties en mutaties automatisch geïmporteerd in de software van je boekhoudpakket. Hierdoor hoef je jouw bankafschriften niet handmatig over te typen. Denk bijvoorbeeld aan de ABN AMRO boekhoudkoppeling, Rabo app en Knab app. Met uitzondering van de Rabobank Effectenrekening. Deze wordt namelijk niet standaard ondersteunt door de aanbieder van de Application Programming Interface. Maar in principe kan er altijd wel via een omweg (maatwerk koppeling) een manier gevonden worden om jouw persoonlijke bankomgeving te koppelen met een boekhoudpakket.

Factuurkoppeling

Een andere veelgebruikte boekhoudkoppeling is de factuurkoppeling. Met deze koppeling worden jouw facturen automatisch geïmporteerd in jouw boekhoudpakket. Hierdoor hoef je facturen niet meer handmatig over te typen en kan je veel tijd besparen.

Webshopkoppeling

Als je een webshop hebt, kan je gebruik maken van een webshopkoppeling. Met deze koppeling worden al jouw bestellingen automatisch geïmporteerd in je boekhoudsysteem. Hierdoor hoef je jouw bestellingen niet handmatig over te typen en kan je veel tijd besparen.

CRM-koppeling

Als je gebruik maakt van een CRM-systeem, kan je een CRM-koppeling gebruiken. Met deze koppeling worden jouw klantgegevens automatisch geïmporteerd in jouw boekhoudsysteem. Hierdoor hoef je jouw klantgegevens niet handmatig over te typen en kan je veel tijd besparen.

Loonadministratiekoppeling

Als je personeel in dienst hebt, kan je gebruik maken van een loonadministratiekoppeling. Met deze koppeling worden de salarissen van jouw werknemers automatisch verwerkt in jouw boekhoudsysteem. Hierdoor hoef je de salarissen niet handmatig over te typen en kan je veel tijd besparen.

 

e-Boekhouden-koppelen-met-andere-populaire-api's

Zakelijk bankieren

Online boekhouden en zakelijk bankieren zijn beiden belangrijke business processen binnen elke onderneming. Een zakelijke bankrekening biedt verschillende voordelen, zoals een betere scheiding tussen privé- en zakelijke financiën en betere inzichtelijkheid in hoe je er financieel voorstaat. Dit is zeker van toepassing voor zzp'ers.

Zakelijke betaalrekening

Een van de belangrijkste aspecten van zakelijk bankieren is de zakelijke betaalrekening. Hiermee kan je transacties uitvoeren en betalingen ontvangen. Het is belangrijk om een zakelijke betaalrekening te hebben, omdat je anders geen zaken kan doen met andere bedrijven.

Spaarrekeningen

Naast een zakelijke betaalrekening kan je ook een zakelijke spaarrekening openen. Dit kan je helpen om geld te besparen en jouw financiële doelen te bereiken. Bovendien bieden sommige banken extra voordelen, zoals een hogere rente of lagere kosten voor leningen als je een zakelijke spaarrekening hebt.

Beveiligde verbindingen

Het is belangrijk om te zorgen voor een veilige verbinding tussen jouw online boekhoudprogramma en jouw zakelijke bankrekening. Dit voorkomt dat jouw gegevens in verkeerde handen vallen. Laat het daarom over aan een professionele en deskundige partij als API connect.

 

Exact-Online-api-koppelen

 

ABN AMRO Access Online

ABN AMRO Access Online biedt ondernemers de mogelijkheid om hun financiële administratie te koppelen aan hun bankrekening. Deze boekhoudkoppeling zorgt voor een efficiënte en geautomatiseerde verwerking van betalingen en facturen, waardoor ondernemers tijd en geld besparen. De ABN AMRO Access Online boekhoudkoppeling is geschikt voor verschillende boekhoudprogramma's, waaronder Exact Online, e-Boekhouden.nl, Twinfield en Minox.

Rabo Business Banking

Rabo Business Banking biedt naadloze integratie met verschillende accounting software, zoals Exact, Twinfield en Yuki. Dit maakt het voor bedrijven gemakkelijk om hun boekhoudprocessen te automatiseren en tijd te besparen op handmatige gegevensinvoer. Met deze integratie kunnen bedrijven hun banktransacties direct importeren in hun accounting software en kunnen ze hun facturen rechtstreeks vanuit de software versturen. Dit maakt het beheer van de financiën veel efficiënter en effectiever.

Rabo Business Banking biedt uitgebreide rapportagemogelijkheden, waardoor bedrijven inzicht krijgen in hun financiële prestaties en hun strategieën kunnen aanpassen op basis van die inzichten. Kortom, Rabo Business Banking biedt bedrijven een alles-in-één oplossing voor het beheren van hun financiën en helpt hen om hun bedrijfsvoering te stroomlijnen en te optimaliseren.