Hoe werkt het?Wat is een API?

Wat is een API?


Een verzameling definities, regels en richtlijnen die door computerprogramma's gebruikt worden om met elkaar te communiceren zodat een API koppeling gemaakt kan worden. API's zorgen ervoor dat het mogelijk is om verschillende applicaties met andere softwaresystemen te integreren en te koppelen. Deze koppelingen leveren tijdswinst op en maken handmatig invoeren van data overbodig. Het zorgt ervoor dat jouw bedrijf een geautomatiseerde en goed geoliede machine wordt. API's bieden gestandaardiseerde toegang tot data van softwareapplicaties.

De term API staat voor Application Programming Interface


API’s bevatten o.a het login proces voor toepassingen van dataopslag, interactie met de gegevensbron van de database en het verstrekken van toegang tot specifieke delen van de database om uiteindelijk een koppeling te kunnen maken. Elk van deze componenten wordt vastgelegd in een eigen set van regels. API's geven ondernemingen de mogelijkheid om hun diensten te integreren met die van andere softwaresystemen en om gegevens over verschillende platformen heen te sturen. Wanneer deze gekoppeld wordt, vind er een API koppeling plaats.

Software interface

Data toegang

Verbind systemen

Applicatie integratie

Hoe werkt een API?


Een API werkt als een intermediair tussen verschillende softwaretoepassingen. Het werkt door gebruik te maken van gestandaardiseerde protocollen (zoals HTTP) om gegevensverzoeken en ontvangsten mogelijk te maken. Een Application Programming Interface, stelt programma's en systemen in staat om met elkaar te communiceren en data uit te wisselen. Zie het als een afgesproken interface tussen softwaretoepassingen. De API maakt communicatie tussen tussen beide mogelijk. Het werkt als een "tolk" die de ene systeem kan vertalen naar een ander programma.

Neem contact op