API koppelingIndustriële koppeling

Industriële API koppeling


Een industriële API koppeling maakt het mogelijk om verschillende bedrijfssystemen en -processen binnen de industrie met elkaar te verbinden en gegevens uit te wisselen. Hierdoor kan er efficiënter worden gewerkt en kunnen bedrijfsprocessen worden geoptimaliseerd. Denk bijvoorbeeld aan het automatisch doorgeven van productiegegevens aan het ERP-systeem of het monitoren van de status van machines in real-time. Een goed ontworpen API-koppeling kan dus bijdragen aan een hogere productiviteit en lagere operationele kosten.

Verhoog je productiviteit


Efficiënte industriële bedrijfsprocessen bieden een aantal belangrijke voordelen voor fabrikanten. Door processen te automatiseren en te optimaliseren met behulp van geavanceerde software en technologieën zoals API koppelingen, kunnen bedrijven de productiviteit verhogen, kosten besparen en de kwaliteit van hun producten en diensten verbeteren. Dit leidt tot meer tevreden klanten en een hogere winstgevendheid. Bovendien kunnen geoptimaliseerde processen bijdragen aan een veiligere werkomgeving en een betere naleving van regelgeving en normen in de industrie.

Beveiligingssysteem

Betaalsysteem

Voorraad
beheerssysteem

Gezondheidszorg

Ook een Industriële API koppeling?


Kortom, industriële bedrijfsprocessen zijn van cruciaal belang voor het succes van moderne fabrieken en de integratie van API koppelingen speelt hierbij een belangrijke rol. Door gebruik te maken van deze technologieën kunnen bedrijven hun processen optimaliseren, kosten besparen en de productiviteit verhogen. Wilt u meer weten over hoe API koppelingen uw bedrijf kunnen helpen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Neem contact op

Industriële Automatisering


Door onze jarenlange expertise in industriële automatisering, is AC een vertrouwde partner in het optimaliseren van processen met betrouwbare, intelligente en efficiënte besturingsoplossingen.

Wij bieden custom software oplossingen in het automatiseren van productielijnen, het ontwikkelen van complete machinebesturingen en het ontwikkelen van besturingskasten.

industriele-automatisering

Wat is industriële automatisering?


Industriële automatisering is het automatiseren van processen om productie, logistieke bedrijfsprocessen, dienstverlening en woonruimtes (gebouwbeheersystemen) te optimaliseren. Hier wordt ernaar gestreefd dat onafhankelijke systemen die via het web met elkaar communiceren optimaal te laten werken en samenwerken. In de meeste gevallen zal dit betekenen dat menselijke arbeid zal worden vervangen door machines en slimme software.

Industriële automatisering is het overdragen, verzamelen, visualiseren en verwerken van meet- en regelsignalen van verschillende machines binnen een complexe industriële installatie.

5 meest voorkomende soorten automatiseringsprocessen:

 • Digitale automatisering
 • Bedrijfsproces automatiseringssystemen
 • Robotics proces automatisering
 • Industriële automatisering
 • Kantoor automatiseringssysteem
 
 

Verbetering van industriële bedrijfsprocessen


Voor veel productiebedrijven is er behoefte aan verbetering van de efficiëntie. Maar hoe kunnen deze industriële bedrijfsprocessen werkelijk verbeterd worden?

Dit kan door processen en workflows te automatiseren en digitaliseren. Door processen te stroomlijnen en geautomatiseerd te laten verlopen, kunnen fabrikanten en industriële bedrijven de efficiëntie en kwaliteit van hun bedrijfsvoering aanzienlijk verbeteren. Wanneer een organisatie bepaalde bedrijfsprocessen automatiseert, dan is deze in feite al bezig met het behalen van een economische voorsprong tegenover hun concurrenten.

Fabrikanten en productiebedrijven hebben vaak te maken met zeer specifieke en gestandaardiseerde processen. Wanneer organisaties de productieproces geoptimaliseerd hebben, stelt het ze in de gelegenheid om te blijven innoveren.

Neem bijvoorbeeld het controleren van de certificering van onderdelen of het genereren van een werkbon. En soms heb je zelfs voor elk halffabrikaat een aparte werkbon nodig en moet je altijd een hele checklist afvinken. Ook moet er soms een schema gemaakt worden en uren worden bijgehouden.

Een dergelijke CRM-systeem kan APIconnect volledig voor jouw organisatie personaliseren en volledig op maat ontwikkelen met alle wenselijke functionaliteiten zoals machine learning features.

Voorbeelden van CRM Industriële Automatiseringsoplossingen


CRM automatisering

Er wordt een offerte opgemaakt en het CRM systeem stuurt automatisch deze door aan inkoop om inzichtelijk aan te geven welke onderdelen ingekocht moeten worden. Het is ook mogelijk om offertes boven een bepaald bedrag automatisch door te laten sturen naar de calculator voor controle.

Het is maar net hoe gedigitaliseerd en geautomatiseerd een organisatie haar dagelijkse bedrijfsprocessen en repeterende taken wil indelen om deze zoveel mogelijk te optimaliseren. In principe is hierin alles mogelijk.

Productie CRM toepassing

Wat zijn de productieverwachtingen en wat moet er precies ingekocht worden? Handig om hierin inzicht in te krijgen en tegelijkertijd het voorsorteertraject te automatiseren.

Bijvoorbeeld: De sales afdeling definieert een deal met een kans van slagen in procentpunten. Wanneer dit percentage een bepaald aantal overschrijdt, krijgt de productie afdeling automatisch een bericht over een eventuele bestelling waardoor er i.v.m resources rekening mee gehouden kan worden.

efficiëntie van teams

Welke teams werken het meest efficiënt en maken de minste fouten? Een voorman stuurt zijn team aan doormiddel van data uit een CRM systeem. Een beoordelingsfunctie kan hierin ook erg handig zijn. De settings kunnen zo geconfigureerd dat managers een geautomatiseerde e-mailmeldingen ontvangen wanneer een bepaald niveau niet is behaald. Uiteraard is het ook mogelijk om dit toe te passen op prestatieniveau; teamleden worden in de watten gelegd met taart wanneer ze bovenverwachting prestaties hebben geleverd; een belangrijk onderdeel om de productiviteit van een bepaalde workflow te bevorderen.

beoordelen van leveranciers automatiseren

De betrouwbaarheid van leveranciers is heel cruciaal in de maakindustrie. Denk aan de kwaliteit van de grondstoffen of halffabricaten en de continuïteit van dit traject. Met een gepersonaliseerde CRM software oplossing kun je het beoordelen van leveranciers volledig automatiseren.

De inkoper die een leverancier beheert, krijgt een melding om de leverancier te evalueren en te beoordelen. Wanneer bijvoorbeeld blijkt dat de levertijden benedenmaats zijn, genereert het systeem een automatische actie om een aanvullende leverancier te zoeken. Het systeem kan dit vervolgens ook automatisch in de Outlook-agenda van de inkoper laten verschijnen als een reminder.

automatiseringsoplossingen
 

Toepassing industriële automatisering


Automatiseringsprojecten hebben het meest betrekking op fabrieken en industriële bedrijven. Door bestaande processen met behulp van de juiste technologie en slimme software toe te passen kunnen bijvoorbeeld menselijke fouten aanzienlijk teruggebracht worden.

Andere afdelingen binnen de industriële omgeving waar het automatiseren van processen niet direct onbekend en redelijk algemeen zijn:

 • Beveiligingssysteem
 • Logistieke processen (bagage afhandeling op vliegvelden)
 • Betaalsysteem
 • Gezondheidszorg
 • Voorraad beheerssysteem
 • Verkeerssysteem (tunnels, kruispunten etc.)
 • Gebouw beheer systeem

Automatiseer bedrijfsprocessen


Stilstaan is achteruitgaan. Door bedrijfsprocessen te automatiseren kunnen organisaties (producenten) bedrijfseconomische voordelen behalen door steeds een stap voor te zijn op de concurrentie.

AC biedt totale software oplossingen waarbij wij jouw helpen met o.a het vormgeven van organisatorische bedrijfsvoering, het stroomlijnen van processen en de inrichting van een toekomstbestendig IT-landschap.

Barcodescanning en voicepicking

Papieren orderpicklijsten zijn niet meer van deze tijd. Barcodescanning en voicepicking oplossingen zijn interessante alternatieven hier voor. Beide zijn efficiënter, accurater en maken duidelijker wat er daadwerkelijk in de magazijn wordt opgepikt.

automatiseer jouw bedrijfsprocessen
hardware engineers werkbespreking

Hybride automatisering


De vraag naar automatisering en software optimalisatie oplossingen is groot. Echter, één enkel automatiseringssysteem hoeft niet altijd zinvol te zijn. In veel gevallen is het juist verstandig om een mix van meerdere oplossingen de voorkeur te geven.

Praktische voorbeeld van hybride automatisering

Neem als voorbeeld een hybride auto. Deze heeft onder de motorkap 2 motoren, namelijk een benzinemotor en een elektromotor. De bestuurder hoeft er niks voor te doen en beiden zullen prima werken. Zo worden optimale rijprestaties gegarandeerd onder alle omstandigheden, zowel in de stad als op de snelweg. Een groot voordeel van deze hybride aandrijving is dat deze zeer effectief werkt.

Hybride automatiseringsoplossingen is hierbij geen uitzondering. Simpelweg één automatiseringsoplossing toepassen voor bijvoorbeeld technisch of logistiek uitdagende bedrijfsprocessen is zelden de meest efficiënte oplossing.

Dit geldt zeker voor magazijnen met een grote verscheidenheid aan artikelen die vaak ook een divers bestelgedrag hebben. Een geautomatiseerde systeem die volle pallets kan opslaan en ophalen, is niet erg efficiënt voor het verzamelen van dozen met kleine artikelen.

Een hybride automatisering is niet veel anders. Één automatiseringsoplossing toepassen voor het hele magazijn is zelden het meest efficiënt. Dit is zeker van toepassingen voor magazijnen met een grote diversiteit van artikelen en afwijkende orderpatronen.

Een geautomatiseerde systeem dat ontwikkeld is voor de in- en uitslag van volle pallets orderpicking, is minder efficiënt als doosjes met kleine artikelen verzameld moeten worden.

Combinatie van automatiseringssystemen

Bij een hybride automatisering ligt de focus bij het combineren van verschillende automatische opslag- en order-verzamelsystemen. Een hybride proces automatisering zorgt dat productieprocessen gecombineerd worden met verschillende geautomatiseerde oplossingen zodat deze naadloos met elkaar efficiënter resultaten kunnen behalen.

Uiteraard zijn combinaties met manuele oplossingen ook mogelijk. Welke combinatie de voorkeur geniet, verschilt per magazijn en is ook sterk afhankelijk van de complexiteit van specifieke dagelijkse bedrijfsprocessen.

Het orderpatroon en het assortiment zijn de belangrijkste factoren, maar ook het ruimtebeslag, de omloopsnelheid en natuurlijk de ROI zijn daarvoor belangrijk. Uiteindelijk is het de bedoeling dat door alle systemen en oplossingen te implementeren, deze feilloos met elkaar samenwerken.

Neem bijvoorbeeld een magazijn dat een order ontvangt voor artikelen die in verschillende opslagsystemen liggen. Deze moeten in 1 zending worden samengevoegd om de capaciteit optimaal te benutten. Een overkoepelend softwaresysteem kan daarbij noodzakelijk zijn om alle processen te integreren, aan te sturen en te bewaken (Warehouse Management Systeem, WMS).

 

Besturingssystemen industriële automatisering


Industriële automatisering vindt voornamelijk plaats waar producten geproduceerd worden: Procesautomatisering. Installaties worden gebruikt om processen, of delen ervan, binnen een organisatie te automatiseren en te optimaliseren.

Besturingssystemen worden ingezet voor het aansturen, controleren en beheren van processen en machines. Industriële automatisering richt zich op het verbeteren en optimaliseren van productieprocessen.

 
 

Softwarepakket samenstellen aan eigen specifieke behoeftes


Er worden verschillende systemen gebruikt om verschillende oplossingen tegelijk samen te laten werken. Robotisering is daar een goed voorbeeld van. Technieken i.c.m slimme technologieën worden toegepast waarbij robots taken binnen het productieproces overnemen. Dit wordt voornamelijk toegepast op afdelingen en vertakkingen waar gevaarlijke processen worden uitgevoerd.

Met een digitale computer die informatie verzameld vanuit verschillende systemen en vervolgens productieprocessen aanstuurt, kunnen processen aanzienlijk grote productie verbeteringen gerealiseerd worden.